Nordiclån

Nordiclån - Privatlån från 10 000 kronor upp till 50 000 kronorNordiclån är ett varumärke som ägs av Thorn Svenska AB. Thorn, som funnits sedan 70-talet, driver idag ett flertal lånesajter som exempelvis Spargo Finans och Modus Finans. Hos Nordiclån finns det möjlighet att ansöka om lån från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor. Återbetalningstiden sträcker sig från 12 månader upp till 80 månader.

Låneansökan gör du snabbt och smidigt på Nordiclåns hemsida. Börja med att ange ett önskat belopp och därefter återbetalningstid. I nästa steg får du komplettera med personuppgifter och bankkonto. Om du skickar in ansökan under företagets öppettider (vardagar 8-18) så får du ofta svar inom en timme.

Representativt exempel är ett lån på 20 000 kronor som återbetalas under 6 år. Uppläggningsavgiften är 595 kronor och det tillkommer en aviavgift på 39 kronor varje månad. Om den nominella räntan är 21,60% (7,92% – 21,60%) så blir den effektiva räntan 27,35%, det ger en månadskostnad på 552 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 38 245 kronor.

Grundkrav för att få ansöka om lån hos Nordiclån

  • Minst 20 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige

Har du betalningsanmärkningar så bör du ansöka om lån hos en annan kreditgivare. Det finns dock inget inkomstkrav, istället görs en individuell bedömning av alla ansökningar. Nordiclån använder Upplysningscentralen (UC) för kreditupplysningar och utifrån dessa uppgifter bestäms räntan och lånebeloppet. Ju högre kreditvärdighet du har desto bättre lånevillkor kan du också räkna med.

Summering av långivaren

Nordiclån erbjuder privatlån, alltså lån utan säkerhet. Du bestämmer själv vad pengarna ska användas till, men du måste uppge ändamålet i ansökan. För att få ansöka om lån så krävs det att du är minst 20 år fyllda och fri från betalningsanmärkningar. Skickar du in din låneansökan under företagets öppettider så kan du ofta få svar inom en timme om lånet beviljas eller ej.

I likhet med många andra långivare så kan du lösa lånet i förtid om det finns möjlighet. Det medför inga extra kostnader eller avgifter. Överlag är Nordiclån ett bra alternativ för dig som är ute efter att låna lite större summor under längre tid, men samtidigt undvika dyra snabblån.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

sexton − 8 =