Spargo Finans

Spargo Finans - Låna upp till 150 000 kronorLångivaren Spargo Finans erbjuder lån från 10 000 kronor upp till 150 000 kronor med en löptid på 1-10 år. Företaget ägs av Thorn Svenska AB som idag har ett flertal varumärken inom privatlån och snabblån. Exempel på andra långivare som ägs av Thorn är Modus Finans, Klicklån och L’easy.

En klar fördel med Spargo Finans är att de snabbt återkommer med besked om lånet beviljas eller ej. Det kan gå så fort som bara en timme innan man får svar. Utbetalningstiden är också den kort jämfört med många andra långivare inom privatlån. Ansökningsprocessen sker på företagets hemsida där du fyller i dina personuppgifter och signerar med Bank-ID.

Representativt exempel är ett lån på 20 000 kronor som återbetalas under 6 år. Uppläggningsavgiften är 595 kronor och det tillkommer en aviavgift på 39 kronor varje månad. Om den nominella räntan är 21,60% (9,84% – 21,60%) så blir den effektiva räntan 27,35%, det ger en månadskostnad på 552 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 38 245 kronor.

Krav för att få låna pengar hos Spargo Finans

  • Minst 20 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige

Det är lite svårt att hitta information om vilka krav som gäller hos Spargo Finans. Vad som dock framgår klart och tydligt är att du som ansöker om lån inte får vara belastad med betalningsanmärkningar. Du får inte heller ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Långivaren gör en individuell bedömning av alla sökande och sätter räntan därefter. En sedvanlig kreditprövning görs alltid och uppgifterna hämtas från UC.

Sammanfattning av Spargo Finans

Vad som framförallt skiljer Spargo Finans från Thorns övriga varumärken är det högre lånebeloppet. Hos Klicklån och Modus Finans är det maximala beloppet 50 000 kronor idag. Kanske är det något som ändras på sikt. Att långivaren behandlar ansökan snabbt och ofta svarar inom en timme är förstås också en klar fördel.

Företaget tar en kreditupplysning på alla som ansöker om lån och uppgifterna hämtas från UC. Villkoren för lånen, alltså räntan och löptiden, sätts individuellt. Har du betalningsanmärkningar så blir du inte beviljad lån. Godkända lån betalas ut med kort varsel, tänk dock på att det endast gäller kontorstider.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

5 × 2 =