OPR Privatlån

OPR Privatlån - Lån utan säkerhet upp till 100 000 kronorOPR Privatlån är ett varumärke som skapades år 2018 och ägs av företaget OPR-Finance AB, de är i sin tur en del av koncernen OPR-Finance Oy. Här kan du ansöka om ett privatlån från 10 000 kronor – 100 000 kronor med en löptid på 1 år till 5 år. Lånet är ett annuitetslån vilket innebär att du amorterar lika mycket varje månad.

Ansökningsformuläret hittar du redan på startsidan, här väljer du först en lånesumma och sen en återbetalningstid. I samband med att du justerar parametrarna för summa och löptid så ser du också månadskostnaden för de olika alternativen. Nedanför fyller du i personuppgifter, boende- och anställningsform samt din månadsinkomst. Då ansökan är ifylld signerar du med Bank-ID och skickar in, lånebesked får du direkt på skärmen. En förutsättning för att kunna ansöka om lån hos OPR Privatlån är alltså att du har Bank-ID, antingen i mobilen eller via en fil på datorn.

Representativt exempel är ett lån på 30 000 kronor som återbetalas under 4 år. Uppläggningsavgiften är 695 kronor och det tillkommer en aviavgift på 39 kronor varje månad. Om den nominella räntan är 29,90% (rörlig ränta) så blir den effektiva räntan 39,12%, det ger en månadskostnad på 1 142,42 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 54 836 kronor.

Grundkrav som gäller hos OPR Privatlån

  • Du måste vara mellan 20 år – 70 år
  • Minst 120 000 kronor i svensk taxerad inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar

Minimikraven hos OPR Privatlån är förhållandevis rätt låga jämfört med många andra aktörer på privatlånemarknaden, vad som dock är helt uteslutet är betalningsanmärkningar. Vid varje låneansökan görs alltid en sedvanlig kreditupplysning och dessa uppgifter hämtas hos UC. Som vanligt gäller att en god kreditvärdighet ger bättre lånevillkor.

Sammanfattning av långivaren

OPR Privatlån är kanske inte billigast när det gäller privatlån, men det vägs upp med ett högt antal beviljade låneansökningar. Faktum är att OPR godkänner relativt många ansökningar, det möjliggör att även de som har en något lägre månadsinkomst får chans att låna pengar. Observera att betalningsanmärkningar är uteslutet.

Se till att alltid betala månadskostnaden i tid, hos OPR Privatlån och de flesta andra långivare tillämpas både försenings- och påminnelseavgifter. Under fliken Mina Sidor på långivarens hemsida har du full koll på ditt lån, här ser du vilka datum och summor som gäller. Om möjlighet finns så försök betala av lite extra då och då. Ju snabbare du betalar av lånet desto mindre blir räntekostnaderna.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

två − två =