Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank - Privatlån upp till 500 000 kronorLån & Spar Bank är en relativt ny aktör på den svenska marknaden, men i Danmark startades verksamheten redan år 1880. Långivaren erbjuder möjligheten att ansöka om privatlån från 50 000 kronor upp till 500 000 kronor med en återbetalningstid på 2 år – 12 år. Står du själv på ansökan är maxtaket 350 000 kronor, för belopp däröver krävs en medsökande.

Själva ansökningsproceduren är relativt enkel, du börjar med att välja en önskad lånesumma och en återbetalningstid för lånet. I nästa steg fyller du i personuppgifter, information om din arbetssituation och boendeform samt om du har en medsökande. Då ansökan är mottagen och behandlad får du ett erbjudande, i det här skedet kan du också bli ombedd att komplettera med vissa uppgifter. Avslutningsvis signerar du ansökan med Mobilt Bank-ID.

Representativt exempel är ett lån på 200 000 kronor som återbetalas under 10 år. Uppläggningsavgiften är 495 kronor och det tillkommer inga aviavgifter (dock en låneskyddsförsäkring på 166,67 kronor i månaden. Om den nominella räntan är 4,65% (3,45% – 8,95%) så blir den effektiva räntan 4,81%, det ger en månadskostnad på 2 250 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 250 015 kronor.

Grundkrav som gäller hos Lån & Spar Bank

  • Du har fyllt 18 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Tillsvidareanställning
  • Tillgång till Bank-ID på fil eller Mobilt Bank-ID
  • För lånesummor över 350 000 kronor krävs två sökande, det gäller också att den sammanlagda årsinkomsten från fast tjänst uppgår till minst 250 000 kronor

Betalningsanmärkningar är helt uteslutet hos Lån & Spar Bank. Det beror på att det är såpass stora summor det rör sig om och att lånet inte kräver någon säkerhet. En 18-års gräns kan tyckas lite lågt då många svenska privatlångivare har satt en minimiålder av 20 år eller äldre, men det är så kraven ser ut i nuläget.

Kraven är likadana då det gäller Lån & Spar Banks Medlemslån som är något billigare jämfört med privatlånet. Undantaget är dock att du måste vara medlem i någon av de organisationer som Lån & Spar Bank samarbetar med – Villaägarnas Riksförbund, M Sverige eller Hyresgästföreningen.

Sammanfattning av långivaren

I förhållande till konkurrenterna inom privatlån så kan Lån & Spar Bank erbjuda en hyfsat bra ränta, de tar inte heller ut några aviavgifter. Däremot tillkommer en låneskyddsförsäkring varje månad som driver upp priset lite. Är du medlem i någon av organisationerna ovan nämnda så kan du ansöka om ett medlemslån och därmed få lite bättre ränta.

Lån & Spar Bank erbjuder också möjligheten att ansöka om ett kreditkort som fungerar i hela världen. Kortet ger dig upp till 55 dagars räntefri kredit, det inkluderar också en kompletterande reseförsäkring. Vill man spara pengar så kan sparkontot vara ett alternativ. I dagsläget uppgår sparräntan till 0,25% och du får ett fritt antal uttag och insättningar. Det är dessutom inga uttagsavgifter.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

ett × 4 =