Komplett Bank

Komplett Bank - Låna upp till 500 000 kronor utan säkerhetNorska Komplett Bank grundades 2014 och erbjuder blancolån från 10 000 kronor upp till 500 000 kronor. Till skillnad från många andra kreditgivare online så har lånen här inga amorteringskrav, du betalar helt enkelt tillbaka i din egen takt. Utöver privatlånet så erbjuder Komplett Bank även ett kreditkort och ett bankkonto som båda har många intressanta fördelar. Vad sägs t.ex om 50 dagar räntefri kredit och avgiftsfria kontantuttag?

Redan på långivarens startsida väljer du ett önskat lånebelopp, du får samtidigt information om det lägsta beloppet som måste betalas in varje månad (räntekostnaden). När du sen klickar dig vidare till ansökningsformuläret fyller du i personuppgifter, arbetssituation och boendeform med mera. Så fort ansökan är inskickad och behandlad av systemet får du en låneoffert som du får välja att godkänna eller avslå. I vissa fall kanske du måste komplettera ansökan med fler uppgifter.

Representativt exempel är ett lån på 100 000 kronor som återbetalas under 5 år. Uppläggningsavgiften är 495 kronor och det tillkommer inga aviavgifter. Om den nominella räntan är 8,90% (4,90% – 19,90%) så blir den effektiva räntan 10,28%, det ger en månadskostnad på 2 116 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 126 971 kronor.

Grundkrav som måste uppfyllas vid ansökan

Lånet hos Komplett Bank är ett blancolån, det innebär alltså att du inte behöver någon säkerhet för lånet. Du måste däremot uppfylla följande grundkrav:

  • Du har fyllt 20 år
  • Har en regelbunden inkomst
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar sedan tidigare

Tänk på att ovanstående krav endast är minimikrav, vid alla låneansökningar tas också en kreditupplysning och uppgifterna hämtas från UC. Informationen som du uppger själv tillsammans med uppgifterna i kreditupplysningen ligger sedan till grund för lånets villkor. Om din månadsinkomst är relativt låg så bör du överväga en medsökande till lånet. Det förbättrar chansen att lånet blir beviljat och du kan dessutom få bättre villkor när det gäller ränta och lånesumma.

Sammanfattning av Komplett Bank

Komplett Bank har valt att benämna sitt privatlån Flexibelt Lån, det är helt enkelt ett lån utan amorteringskrav. Varje månad måste du betala räntekostnaden och avgifterna, men du behöver nödvändigtvis inte amortera av på lånet. Det här konceptet har förstås både sina för- och nackdelar, har man det lite tufft en månad kan det vara skönt att slippa ännu fler utgifter. Man får dock inte glömma att lånet inte minskar bara för att man betalar ränta och övriga kostnader, försök i den mån det går att alltid amortera lite varje månad.

  • Lånesumma – 10 000 kr upp till 500 000 kr
  • Ränta – Se aktuella räntor här
  • Löptid – Ingen fast återbetalningstid

Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare kan det bli svårt att få lånet beviljat. En medsökande med god kreditvärdighet kan förbättra oddsen, men det är ingen garanti för att få låneansökan godkänd.

Överlag är Komplett Bank ett intressant alternativ när det gäller privatlån, inte minst om man är ute efter att samla dyra mindre lån och krediter. Räntan är högre jämfört med ett traditionellt banklån, men kan du uppvisa en god kreditvärdighet så finns det också chans till bättre villkor.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

16 + fem =