Eurolimit

Eurolimit - Snabblån från 5 000 kronor upp till 50 000 kronorEurolimit är en ny långivare på marknaden som ägs av det finska företaget WS Finance Global AB. Här finns det möjlighet att ansöka om lån från 5 000 kronor upp till 50 000 kronor. Återbetalningsperioden väljer du själv och den sträcker sig från 6 månader – 60 månader.

Ansökningsprocessen är enkel, på Eurolimits hemsida fyller du i önskat belopp, återbetalningstid och dina personuppgifter. I vissa fall kan du behöva komplettera med fler uppgifter innan ärendet kan behandlas. Så fort alla uppgifter är inlämnade görs en helhetsbedömning och du får ett förhandsbesked. Slutgiltigt besked får du inom 24 timmar, men ofta betydligt snabbare än så.

Representativt exempel är ett lån på 5 000 kronor som återbetalas under 6 månader. Uppläggningsavgiften är 495 kronor och det tillkommer en aviavgift på 40 kronor varje månad. Den nominella räntan är 17,00% och den effektiva räntan är 87,91%, det ger en månadskostnad på 997 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 5 985,83 kronor.

Grundkrav som gäller hos Eurolimit

  • Minst 25 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Stadig inkomst i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar i Bisnode eller UC

Hos Eurolimit har man alltså lite högre krav jämfört med många andra långivare. Du måste vara minst 25 år fyllda och kunna uppvisa en stadig inkomst från arbete eller pension. Företaget använder sig av både Bisnode och UC för kreditupplysningar för att på så vis göra sig en uppfattning av din betalningsförmåga. Observera att betalningsanmärkningar resulterar i att lånet nekas omedelbart.

Summering av Eurolimit

Eurolimit skiljer sig inte nämnvärt från andra långivare på snabblånemarknaden. Hemsidan är lättnavigerad och redan på startsidan kan man fylla i låneansökan. I samband med att du väljer belopp och återbetalningstid så ser du också den totala månadskostnaden för respektive belopp.

Kraven som ställs på dig som låntagare är lite högre än vanligt. Då de flesta kreditgivare har under åldersgräns på 18 eller 20 år så måste du vara minst 25 år gammal för att få ansöka om lån hos Eurolimit. Vidare gäller det också att du kan uppvisa en stadig inkomst, det framgår dock ingen summa när det gäller taxerad inkomst.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

14 + 16 =