Brixo

Brixo - Låna upp till 30 000 kronor i 48 månaderBrixo är ett svenskt konsumentkreditinstitut som startade upp sin verksamhet under 2014. Här finns det möjlighet att ansöka om lån från 5 000 kronor upp till 30 000 kronor. Återbetalningstiden väljer du som låntagare själv och du kan välja från 12 månader till 48 månader.

På Brixos hemsida väljer du det belopp du vill låna samt en löptid för lånet. Därefter fyller du personuppgifter, bankuppgifter och information om din ekonomi. Slutgiltigt besked om lånet beviljas får du inom 24 timmar från det att ansökan signerats och skickats.

Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 3 år. Uppläggningsavgiften är 495 kronor och det tillkommer en aviavgift på 45 kronor varje månad. Den nominella räntan är 39,48% och den effektiva räntan är 58,80%, det ger en månadskostnad på 786 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 28 296 kronor.

Grundkrav för att få ansöka om lån hos Brixo

  • Du är 18 år eller äldre
  • Har en taxerad inkomst om minst 150 000 kronor per år
  • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får förekomma)

Hos Brixo är det din återbetalningsförmåga som avgör om lånet beviljas eller ej. Företaget gör alltid en kreditbedömning av låntagaren och dessa uppgifter hämtas från UC. Tidigare betalningsanmärkningar behöver nödvändigtvis inte vara något hinder, det är istället din framtida betalningsförmåga som är intressant.

Återbetalningsförmågan bedöms utifrån ett flertal faktorer som exempelvis din lön efter skatt, fasta månadsutgifter och andra lån. Som beskrivet ovan så får det förekomma betalningsanmärkningar. Det får dock ej finnas ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

Sammanfattning av långivaren

Trots att Brixo startade upp sin verksamhet så sent som 2014 så har de blivit en av de mest populära långivarna på marknaden. När man väljer ett önskat lånebelopp på hemsidan så får man direkt information om månadskostnaden samt den totala kostnaden för lånet.

En fördel med att låna pengar hos Brixo är att man kan utöka sitt lån vid behov. Det krävs dock att det gått minst 2 månader sedan det senaste lånet beviljades. Det är lätt att låna på sig pengar i onödan, så tänk igenom behovet innan du fattar beslut om att låna mer.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

fyra × 1 =