Bank Norwegian

Bank Norwegian - Privatlån på upp till 600 000 kronorHos Bank Norwegian kan du ansöka om lån utan säkerhet (blancolån) från så lite som 5 000 kronor upp till 600 000 kronor, återbetalningstiden är 1 år till 15 år. Banken grundades 2007 i Oslo och lanserades i Sverige under 2013, idag finns Bank Norwegian även i Finland och Danmark och har i runda slängar 1,5 miljoner kunder. Utöver privatlånet så finns det även möjlighet att ansöka om ett kreditkort med många fina fördelar, exempelvis får man upp till 6 veckors räntefri kredit.

För att påbörja låneansökan väljer du först typ av lån – blancolån eller samlingslån. Steget därefter är att fylla i dina personuppgifter, lånebelopp och om du ar någon medsökande. Genom att ta hjälp av en medsökande, som exempelvis din sambo, så ökar chansen för att få lånet beviljat. Du kan dessutom få bättre ränta eftersom det är er gemensamma ekonomi som tas med i beräkningarna. Låneprocessen består sedan av ytterligare två steg innan det är dags att signera ansökan med Mobilt Bank-ID. Lånebesked får du sen direkt på skärmen.

Representativt exempel är ett lån på 65 000 kronor som återbetalas under 5 år. Uppläggningsavgiften är 399 kronor och det tillkommer en aviavgift på 19 kronor varje månad. Om den nominella räntan är 13,99% (6,99% – 22,99%) så blir den effektiva räntan 15,88%, det ger en månadskostnad på 1 531 kronor. Det totala beloppet som ska återbetalas är 91 866 kronor.

Grundkrav som gäller hos Bank Norwegian

  • 23 år gammal eller äldre
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Har varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna
  • Du kan uppvisa en deklarerad inkomst

Bank Norwegian tillämpar inget inkomstkrav mer än att du kan uppvisa att du har en deklarerad inkomst. Det gäller förstås också att inkomsten står i proportion till det belopp man önskar låna. I samband med ansökan tas en kreditupplysning från UC, kreditbetyget ligger sedan till grund för hur mycket man får låna samt till vilken ränta. Har du lite lägre kreditvärdighet så kan det alltså löna sig att använda en medsökande.

Sammanfattning av långivaren

Bank Norwegian är på många vis ett bra alternativ för dig som är ute efter lån utan säkerhet, inte minst för det stora spannet på lånesummorna. Räntan är något högre jämfört med de traditionella storbankerna, men samtidigt betydligt bättre än snabblånen. Det bör också nämnas att det inte tillkommer någon uppläggningsavgift på lån under 25 000 kronor.

Utöver privatlån och kreditkort så erbjuder Bank Norwegian även ett förmånligt sparkonto. I dagsläget ligger sparräntan på 0,70% vilket är bra mycket bättre än de svenska bankernas sparräntor. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett sparkonto och pengarna skyddas av den norska insättningsgarantin – Bankenes Sikringsfond i Norge.

Läs mer om långivaren och se aktuella priser här


Jämför lån hos andra långivare

Lämna en kommentar

4 + sexton =