Alla privatlån

Här nedan listar vi alla privatlån som finns tillgängliga på den svenska lånemarknaden idag. Aktuella räntor för lånen hittar du via länken Se aktuella räntor till höger om respektive långivare. Tänk på att det är den effektiva räntan som är mest intressant i sammanhanget. Den effektiva räntan inkluderar både den nominella räntan (räntekostnaden för lånet) och alla andra avgifter.

Lånesumman för ett privatlån brukar variera mellan 10 000 kronor – 350 000 kronor eller mer. Då det rör sig om relativt höga summor så är också löptiden längre och sträcker sig från 1 år upp till 15 år. Gemensamt för alla privatlån är att de är lån avsedda för konsumtion. En del ansöker om privatlån då de ska köpa en begagnad bil, andra använder privatlånet som kontantinsats för en bostad.

10 000 kr - 50 000 kr2 år - 3 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 40 000 kr1 år - 6 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 50 000 kr1 år - 6 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 50 000 kr1 år - 6,5 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 50 000 kr1 år - 6,5 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 150 000 kr1 år - 10 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 100 000 kr1 år - 6 årSe aktuella räntor
10 000 kr - 20 000 kr1 år - 2 årSe aktuella räntor

Alla privatlån är lån utan säkerhet

Privatlån, eller blancolån som det kallades förr, är ett lån utan säkerhet. Det kan jämföras med ett bolån där banken har fastigheten som säkerhet. Kan låntagaren inte betala sina skulder så tar banken fastigheten och säljer den för att få tillbaka sina pengar. Långivarens enda säkerhet när det gäller privatlån är att du som låntagare har en god ekonomi. Av den anledningen tas en kreditupplysning där det framgår hur du skött din ekonomi tidigare.

Har du betalningsanmärkningar så kan det bli mycket svårt att få ett lån. En betalningsanmärkning ligger kvar i 3 år och är ett tecken på att du har slarvat med ekonomin. Ett fåtal långivare accepterar betalningsanmärkningar, men då måste du kunna påvisa en sund ekonomi och inga aktuella skulder hos Kronofogden.

Jämför långivarna innan du ansöker om ett privatlån

Jämför alla privatlånDet finns många långivare på marknaden idag och det tillkommer fler hela tiden. Med andra ord innebär det att konkurrensen är stenhård. Ur låntagarens perspektiv är det en fördel eftersom det finns goda chanser att hitta lån med bra villkor. Var noga med att jämföra alla privatlån, på så vis kan du hitta ett lån som passar just dig bäst.

När man jämför lån är den effektiva räntan en viktig faktor, den beskriver kostnaden för hela lånet. I räntesatsen för den effektiva räntan är alla övriga kostnader inkluderade. Det gäller allt från uppläggningsavgift till aviavgifter. Information om den effektiva räntan hittar du på långivarens hemsida.

Återbetalningstiden, eller löptiden som den också kallas, är även den en faktor att ta hänsyn till. Väljer du en kortare löptid så blir månadskostnaden högre, men du betalar av lånet i snabbare takt. Du som låntagare bestämmer själv hur länge du vill betala av skulden. Det är dock viktigt att du väljer en löptid som passar dig och din ekonomi. En längre löptid kan vara ett alternativ om du inte har utrymme för fler höga utgifter varje månad.

Att tänka på innan du lånar

Att låna pengar är förknippat med kostnader, varje månad måste du betala ränta och amortering på lånet. Det är därför viktigt att du ser över din ekonomi innan du signerar låneansökan. Missar du att betala i tid skickas en påminnelse och en extra kostnad i form av en påminnelseavgift. I ett nästa steg hamnar ärendet hos inkassobolaget, och till sist hos Kronofogden vilket leder till en betalningsanmärkning.

Din kreditvärdighet, alltså din betalningsförmåga, är något som långivaren lägger stor vikt vid. Har du en god kreditvärdighet så har du också goda möjligheter att förhandla fram bra lånevillkor. Det finns flera sätt att bättra på sin kreditvärdighet som exempelvis att dra ner på antalet skulder och krediter. Ju färre skulder du har sedan tidigare desto bättre är din kreditvärdighet. Du kan kontrollera din kreditvärdighet på minupplysning.se.

Har man en relativt låg kreditvärdighet så kan det vara värt att ansöka om lånet ihop med någon. Att ni är två som delar på lånekostnaden är mer fördelaktigt. Viktigt i det här fallet är att den medsökande har god kreditvärdighet.

Sammanfattning

Privatlånet är en av de mest populära låneformerna eftersom det inte kräver någon typ av säkerhet. Du som låntagare har ingen skyldighet att uppge vad pengarna ska användas till, det är helt upp till dig. För att hitta det lån som passar dig bäst så bör du jämföra alla privatlån innan du bestämmer dig. Längre upp här på sidan samlar vi en rad långivare som erbjuder privatlån med olika villkor.

Jämfört med snabblånen så har privatlånen en betydligt längre löptid som ofta sträcker sig från 1 år upp till 15 år. Det beror förstås till stor del på att lånebeloppen är mycket högre. Väljer du att betala av lånet under längre tid så blir månadskostnaden lägre. Dock ökar den totala kostnaden eftersom du betalar ränta på lånet under fler månader. Viktigast är att du väljer en återbetalningstid som passar din ekonomi.

Kreditvärdigheten är en avgörande faktor om lånet beviljas eller ej. Äger du en bostadsrätt och har få eller inga skulder och krediter sedan tidigare så har du mycket god kreditvärdighet. Ju bättre din kreditvärdighet är desto bättre villkor kan du också räkna med.

Lämna en kommentar

3 + fjorton =